miercuri, 1 ianuarie 2025

Membrii Uniunii și evenimente deosebite

 





Uniunea Internațională a Oamenilor de Creație a desfășurat la Biblioteca „Hristo Botev” de pe bulevardul Grigore Vieru un eveniment deosebit:
Crăciunul Oamenilor de Creație,
un Proiect de promovare a tradițiilor naționale ale sărbăîtorilor de Iarnă. La eveniment au participat o mulțime de cete de colindători, de la elevi până la artiști profesioniști și membri ai Uniunii: printre care Gabriela Tocari, interpretă, dirijor al Capelei Corale Moldova; poetul Ion Prisăcaru, o grupă de Crăciunei din Orchestra Prezidențială a Republicii Moldova; un grup de peste 30 de domnișoare, studente la Colegiul „A. Mateevici”, grupa 24-CM și 43-CM, conducător Olga Trudov-Mațarin, șef catedră, profesoară de disciplini muzicale ; o ceată de colindători cu capra (o capră specială), elevi ai cl. I-IV, de la Instituția Publică Școala Primară „A. Popovici”, însoțiți de bibliotecara liceului Olesea Fus; Valeriu Mocanu, bardul care a cântat mai multe colinde pe versurile poetei Renata Verejanu și ale altor poeți contemporani.
Președinetele Uniunii Internaționale a Oamenilopr de Creație (UIOC) Renata Verejanu a salutat prezența la eveniment a membrilor UIOC: poeți, prozatori, compozitori, interpreți, artiști plastici, istorici literari, coregrafi, jurnaliști - Tudor Palladi, Valeria Dascăl, Adrian Beldiman, Angela Mândâcanu, Galina Codreanu, Petru Rotaru, Viorica Osipova, Veronica Simionica Hasnaș, Ecaterina Iurcu, Natalia Mazâlu-Miron, Mariana Dicusară, Dodu Maria, Natalia Bradu, Carolina Alexandru, Gabriela Tocari, Ion Prisăcaru, Valeriu Mocanu, Olga Trudov Mațarin, Serafima Prodan, Angela Olărescu, Daniel Verejanu etc.
Parteneriatul dintre Uniunea Internațională a Oamenilor de Creație și frumoasele colective de artiști profesioniști dar și tinere talente este foarte benefic pentru îndrăgostiții de frumos din capitală, dar și din republică, deoarece la eveniment au fost oamenii de creație de la Edineț și Râșcani până la Cahul... Doamna directoare Angela Olărescu, avea să scrie pe pagina bibliotecii „Hristo Botev”.
Un material mai amplu găsiți în primul număr din 2025 al Revistei „Micul Prinț”

Serviciul de Presă al Uniunii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu